3. Festival Alpsax Summer 2019

Glasbeniki BIO - SOS Junior

Poleg pedagoških ciljev in družabnosti želimo v KD Sekvoja mladim omogočiti tudi pridobivanje izkušenj na umetniškem področju, zato z orkestrom SOS junior tudi pogosto nastopamo.

V šolskem letu 2017/18 je vodstvo orkestra prevzela profesorica Jovana Joka, ki poučuje saksofon na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, v strokovnem timu so tudi Weronika Partyka, Joanna Blejwas, Rok Volk, Matjaž Škoberne in Aleš Logar. Za organizacijske in ostale tehnične stvari v orkestru skrbita predsednik društva Gregor Zupančič in Tamara Zupančič z ekipo staršev.

Orkester je odprt za nove člane, ki se lahko z delom orkestra aktivno srečajo na poletni šoli ALPSAX SUMMER v Kranjski Gori, kjer orkester tudi oblikuje in vadi nov program za prihajajoče šolsko leto. Posebnih pogojev za članstvo ni, sprejemamo otroke stare med 10 in 13 let, ki imajo osnovno znanje igranja saksofona in si želijo glasbenega druženja z ostalimi vrstniki iz celotne Slovenije.

Nekaj naših odmevnejših nastopov:
- 2014/15: Koncertna turneja “SOS junior 200”
– ob 200 letnici rojstva Adolpha Saxa (Koper, Bled, Vuzenica, Ajdovščina, Krško, Sarajevo, Bihač)
- 2015: Festival “Saxperience”, Kolarac, Beograd
- 2015: Festival “Sax Herbst”, Univerza za glasbo in upodabljajočo umetnost Dunaj
- 2015: 19. Mednarodno srečanje saksofonistov Nova Gorica
- 2016: 2. Mednarodni festival AS Bled
- 2017: Festival “Saxophobia” Bratislava
- 2017: 3. Mednarodni festival AS Bled
- 2017: 1. Festival ALPSAXSUMMER Kranjska Gora
- 2017: Festival ‘Noči v Stari Ljubljani’ Ljubljana

Orkester izvaja partiture klasične, jazz in pop glasbe, pogosto z orkestrom nastopajo tudi solisti in dirigenti kot so: Alain Crepin, Philippe Geiss, Oto Vrhovnik, Jan Gričar in drugi.

Poleg klasičnega saksofona smo v pretekli sezoni pričeli tudi z JAZZ oddelkom in tako pridobili zasedbo tudi v tej zvrsti. Plod načrtnega dela z mladimi perspektivnimi glasbeniki je tudi skupina Saxplode, oktet najbolj izkušenih članov orkestra, ki je začel delovati v šolskem letu 16/17 in je že stopil na samostojno glasbeno pot ter dosegel vrhunske rezultate.

SOS Junoir